Ga naar hoofdinhoud

Spannende dag voor Nederlandse kanshebbers OS

Patrick van der Meer met Uzzo
Foto Melanie Brevink

Het belooft vandaag en de komende dagen spannend te worden voor de Nederlandse spring- en dressuurruiters in Aken die nog kans maken op deelname aan de Olympische Spelen. Vanmorgen staat vanaf 9.00 uur de Grand Prix voor dressuurruiters op het programma, terwijl om 19.30 uur de FEI Nations Cup voor springruiters van start gaat. Beide wedstrijden zijn cruciale observatiemomenten voor bondscoaches Sjef Janssen en Rob Ehrens. Zij dienen maandag hun teams definitief in te schrijven voor Londen 2012.

In de Grand Prix richt bondscoach Sjef Janssen zich op de prestaties van Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Toots en op Patrick van der Meer met Uzzo. Beide combinaties zijn nog volledig in de race om zich als vierde en dus als individuele combinatie te plaatsen voor de Olympische Spelen. Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival, Anky van Grunsven met Salinero en Edward Gal met Glock’s Undercover vormen al het Nederlandse dressuurteam.

Starttijden Nederlanders in Grand Prix:
09.00 uur – Stephanie Peters – Unlimited (Jazz x Winckenburgh)
10.03 uur – Marlies van Baalen – BMC Miciano (Medici x Dialekt)
13.15 uur – Imke Schellekens – Hunter Douglas Toots (Jazz x Havidoff)
15.15 uur – Patrick van der Meer – Uzzo (Lancet x Indoctro).

In de landenwedstrijd springen doet Rob Ehrens vandaag een beroep op Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi, Leon Thijssen met Tyson en Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino. Het Oranje team neemt op dit moment de tweede plaats in het tussenklassement in, achter Duitsland.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook