Ga naar hoofdinhoud

Speciale zege voor Surbey met KWPN-merrie Cavarola

Chris Surbey heeft gisteravond op Spruce Meadows een speciale overwinning geboekt met zijn KWPN-merrie Cavarola. De Canadees won de Big Tour-rubriek over 1,50m op zijn 'eigen' terrein en zei hierover na afloop: "Hier winnen is iets waar je als Canadees allemaal van droomt en ik heb het geluk dat ik dat vanavond heb gedaan."

Surbey was met de tienjarige dochter van Corland oppermachtig in de barrage van de 1,50m-rubriek en finishte met 44,72 seconden op de klok anderhalve seconde sneller dan zijn landgenoot Keean White. White had Z Diamanty gezadeld voor deze rubriek en was op zijn beurt met een foutloze barragerit in 46,26 seconden zelfs drie seconden sneller dan de nummer drie.

Top drie

Alleen de combinaties uit de top drie bleven in foutloos in de barrage en Paola Amilibia Puig was met Prunella D Ariel goed voor de derde en langzaamste foutloze rit. De Spaanse amazone kwam met de veertienjarige merrie, net als White’s Z Diamanty een dochter van Diamant de Semilly, met 49,28 seconden op de klok aan de finish.

Plan

Surbey vertelde na afloop dat hij in eerste instantie gepland had om de eerste lijn in de barrage in zeven galopsprongen te rijden en dan kort te draaien, omdat hij dacht het niet te redden met een galopsprong minder. Juist op het moment dat hij de ring binnen wilde rijden zei collega Tiffany Foster hem dat die eerste lijn juist de enige plek was, waar hij het verschil zou kunnen maken en dat pakte goed uit.

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ WoSJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.