Ga naar hoofdinhoud

Spectaculaire overwinning Maikel van der Vleuten in Miami

Maikel van der Vleuten Arera C Foto LGCT - Stefano Grasso

Maikel van de Vleuten nam geen gas terug voor de laatste hindernis in de barrage van de 1,50m-rubriek in Miami. Zijn merrie Arera C (v. Indoctro) scheerde over de steilsprong en finishte in 33,09 seconden. Het was nagelbijten voor Van der Vleuten, want er kwamen nog snelle ruiters in de baan. Alberto Zorzi was de laatste en ging in hetzelfde hoge tempo rond. Maar op de meet kwam de Italiaan een neuslengte te kort en Maikel won met 0,16 seconden verschil. 

Twee ruiters gingen Maikel van der Vleuten voor in de acht man sterke barrage. Nicola Philippaerts sprong met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) een snelle nulronde in 33,77 seconden. Toen Daniel Deusser met Cassini Bay (v. Cassini I) daar niet bij in de buurt kwam, leek de tijd van Philippaerts moeilijk te kloppen.

Nergens tijd verloren

Maar Van der Vleuten dacht er anders over en en verloor nergens tijd met de dertienjarige Indoctro-merrie Arera C, zeker niet op de laatste lijn naar de finish. De laatste hindernis sprong hij zonder gas terug te nemen. Hij haalde nog ruim een halve seconde van Philippaerts’ tijd af en de 33,09 bleef tot het einde staan.

Zorzi 0,16 langzamer

Ben Maher en Alberto Zorzi maakten het nog wel heel spannend. Maher klokte met de tienjarige KWPN’er Don Vito (v. Quaprice Z) even na Van der Vleuten 33,70 seconden en werd hiermee derde. Zorzi kwam als laatste in de piste en reed met de Fair Light van T Heike (v. Vigo d’Arsouilles) een bijna identieke ronde als Maikel, alleen hij bleek op de finish toch 0,16 seconden te kort te komen en werd tweede.

‘Vol gas’

Maikel van der Vleuten: “Ik ging vol gas naar de laatste, ik nam risico’s. Maar Arera is de laatste tijd in heel goede vorm en ze deed vandaag super haar best dus ik kon het risico nemen. Ik rijd haar ook al behoorlijk lang, ik weet hoe ze is en wat ze kan – en dat was in mijn voordeel vandaag.”

De top vijf werd volgemaakt door Piergiorgio Bucci met de KWPN gekeurde hengst Alicante (v. Casall). De Italiaan finishte in 35,71 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Born LGCT/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook