Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts gediskwalificeerd wegens spoorgebruik

Net als Jur Vrieling werd vandaag ook Nicola Philippaerts gediskwalificeerd. De Belg was in de eerste ronde van het Olympische springtoernooi al uitgesloten (eliminated) vanwege de weigeringen van zijn hengst Zilverstar T. De diskwalificatie kwam daarover heen vanwege overmatig spoorgebruik.

Een woordvoerder van de KBRFS wil er nog niet veel over kwijt. De bond overweegt een protest in te dienen tegen het jurybesluit.

In de eerste ronde waren Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T op weg naar een foutloze ronde tot het op de voorlaatste hindernis misliep. Zilverstar weigerde tot twee keer toe waarna de combinatie uitgesloten werd.

Naar een doel toewerken

“Dit is zo jammer”, zegt Nicola Philippaerts. “Je werkt een hele tijd toe naar een doel, je voelt jezelf goed en je paard is in bloedvorm en toch gaat het mis. Dat is moeilijk te aanvaarden, maar dat is topsport. De voorlaatste hindernis was een bijzonder moeilijke. Eentje waar de paarden kregelig op reageerden en tal van ruiters in de fout gingen. Bij de insprong sprong Zilverstar niet voluit waardoor hij bij de uitsprong te ver van de hindernis verwijderd was met een weigering als gevolg.

Ontgoocheling is groot

“Herkansen op een dergelijke hindernis is aartsmoeilijk. Dat bleek ook. De ontgoocheling is groot maar dit zijn de Spelen. Nergens staan de hindernissen zo hoog als hier. Ik heb er kort van mogen proeven en het smaakt naar meer. Ik had een fantastische tijd in het atletendorp waar een geweldige sfeer hangt. Maar nu is het even slikken. Dit is een domper. Laat ons nu al een afspraak maken voor revanche in 2020 wanneer de Spelen in Tokio georganiseerd worden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Persbericht Philippaerts

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook