Ga naar hoofdinhoud

Springmerries eerder foutloos in 5* parcoursen

In de top honderd van de FEI Wereldranglijst springen hebben ruinen en hengsten de overhand. Echter hebben merries gemiddeld maar 1,8 jaar nodig voordat ze voor het eerst foutloos een 5* parcours springen, waar ruinen en hengsten daar meer dan twee jaar voor nodig hebben.

De top honderd van de FEI Wereldranglijst wordt gevormd door iets meer dan veertig ruinen, een kleine dertig hengsten en ruim twintig merries. Analist Tim Worden onderzocht vervolgens welk geslacht gemiddeld de minste tijd nodig heeft om, na hun eerste start, foutloos een vijf sterren-parcours te voltooien.

Foutloos

Uit dat onderzoek komt naar voren dat merries in 1,8 jaar tijd hun eerste foutloze rit springen. Ruinen volgen met 2,25 jaar en hengsten hebben er nog nét ietsje langer voor nodig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door World of Showjumping (@worldofshowjumping) op

Bron: World of Showjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook