Ga naar hoofdinhoud

Stal Hendrix verkoopt hengsten El Primero en Fandango HX

Gaspahr Foto: Melanie Brevink
Stal Hendrix heeft de KWPN-hengsten El Primero (v. Numero Uno) en Fandango (v. Vittorio) naar Amerika verkocht. Daarnaast voegt het bedrijf twee nieuwe goedgekeurde hengsten aan hun collectie toe, namelijk Gaspahr (v. Berlin) en Cape Coral RBF Z (v. Cornet Obolensky).

Er was al langer interesse vanuit Amerika voor de twee talentvolle jonge hengsten maar de kogel is nu door de kerk. Fandango, de reservekampioen van ‘s-Hertogenbosch werd in 2013 ingeschreven als dekhengst bij het KWPN. Hij is gekocht door Redfield Farm uit New Jersey. De Amerikaanse amazone Adrienne Iverson zal hem gaan uitbrengen in de sport. Ze vertelt: “Ik heb Fandango een aantal keer gereden tijdens mijn bezoeken aan Nederland. Hij viel me keer op keer positief op. Ik ben blij dat ik zo’n jonge getalenteerde Nederlandse hengst in Amerika mag gaan uitbrengen.” Fandango blijft beschikbaar voor de fokkerij.

De in 2009 geboren Numero Uno-zoon El Primero vloog afgelopen zondag naar de Meralex Farm in Florida (USA). De Amerikaanse Louise Serio zal hem daar gaan uitbrengen in de sport. De hengst blijft in Amerika beschikbaar als dekhengst. In Nederland is diepvriessperma beschikbaar.

Stal Hendrix heeft nu met Gaspahr en Cape Coral RBF Z twee zeer beloftevolle jonge hengsten op stal staan. De driejarige bruine Berlin-zoon Gaspahr ontving afgelopen week zijn KWPN-dekbrevet.

Bron: Horses/ KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook