Ga naar hoofdinhoud

Startverbod voor Denis Lynch en Lantinus

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant

De Ierse springruiter Denis Lynch heeft vandaag met zijn paard Lantinus een startverbod gekregen op het CHIO Aken. Lantinus reageerde in een klinisch onderzoek overgevoelig op de benen, wat duidt op hypersensibilisatie.

De veertienjarige Lantinus (v. Landkonig), die gisteren in de landenwedstrijd nog deel uitmaakte van het Ierse team dat de derde plek bemachtigde, onderging vanmorgen een klinisch onderzoek. Net als in het routineonderzoek na het springen de avond ervoor, reageerde Lantinus overgevoelig op zijn benen. Lynch zag ervan af zijn paard een half uur later nog eens te laten onderzoeken om de diagnose te bevestigen. Daarmee is Lantinus als ‘niet fit om deel te nemen aan de wedstrijd’ voor de rest van het CHIO Aken uitgesloten.

Op de Olympische Spelen in Hongkong vier jaar geleden werd Denis Lynch al gediskwalificeerd wegens gebruik van het middel Capsaicine. De springruiter is voor de Olympische Spelen in Londen genomineerd, maar deze nominatie wordt nu door de Ierse bond nog eens kritisch onder de loep genomen.

Bron: Horses/St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook