Ga naar hoofdinhoud

Startverbod voor Denis Lynch en Lantinus

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant

De Ierse springruiter Denis Lynch heeft vandaag met zijn paard Lantinus een startverbod gekregen op het CHIO Aken. Lantinus reageerde in een klinisch onderzoek overgevoelig op de benen, wat duidt op hypersensibilisatie.

De veertienjarige Lantinus (v. Landkonig), die gisteren in de landenwedstrijd nog deel uitmaakte van het Ierse team dat de derde plek bemachtigde, onderging vanmorgen een klinisch onderzoek. Net als in het routineonderzoek na het springen de avond ervoor, reageerde Lantinus overgevoelig op zijn benen. Lynch zag ervan af zijn paard een half uur later nog eens te laten onderzoeken om de diagnose te bevestigen. Daarmee is Lantinus als ‘niet fit om deel te nemen aan de wedstrijd’ voor de rest van het CHIO Aken uitgesloten.

Op de Olympische Spelen in Hongkong vier jaar geleden werd Denis Lynch al gediskwalificeerd wegens gebruik van het middel Capsaicine. De springruiter is voor de Olympische Spelen in Londen genomineerd, maar deze nominatie wordt nu door de Ierse bond nog eens kritisch onder de loep genomen.

Bron: Horses/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook