Ga naar hoofdinhoud

Sterke teams in landenwedstrijd St. Gallen

Martin Fuchs met Clooney. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nations Cup-wedstrijd in het Zwitserse St. Gallen heeft vanmiddag sterke teams aan de start. Thuisland Zwitserland moet punten halen om van de onderste plaats op de ranglijst af te komen. Leider in het klassement, Frankrijk, kan zijn positie verstevigen. Nederland heeft geen team in St. Gallen, het CHIO in Rotterdam is voor ons land de volgende etappe voor punten.

Romain Duguet bijt vanmiddag voor Zwitserland het spits af met Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago). Verder zitten in het team Martin Fuchs en Clooney 51 (v. Cornet Obolensky), Paul Estermann met Lord Pepsi (v. Lord Pezi) en Steve Guerdat op Bianca (v. Balou du Rouet).

Frankrijk aan de leiding

Met de winst in La Baule en de tweede plaats in Lummen staat Frankrijk aan de leiding. In St. Gallen verdedigen de Fransen hun toppositie met onder meer Marc Dilasser op de KWPN’er Cliffton (v. Clinton) en Roger Yves Bost en Sangria du Coty (v. Quaprice Bois Margot).

Ierland met twee KWPN’ers

Verder rijden Duitsland, Zweden en Italië voor de punten. Niet voor de punten maar wel met sterke teams zijn België, Brazilië en Ierland in St. Gallen aan start. De Ieren hebben twee KWPN’ers in hun team. Richard Howley rijdt de Tygo-zoon Chinook en de Oklund-zoon Balzac komt in actie onder Anthony Condon.

Klik hier voor de startlijst en uitslagen.

Bron World of Showjumping/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook