Ga naar hoofdinhoud

Steve Guerdat kwam met vragen naar Wereldbekerfinale

De Wereldbekerwinnaar van vorig jaar gaat na twee finalewedstrijden ook in deze editie van de Longines-FEI Wereldbeker aan de leiding. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, legde Steve Guerdat vanavond in de persconferentie uit.

“Pas nadat Corbinian in de kwalificatiewedstrijd in Londen goed had gesprongen, besloot ik om naar de finale te gaan”, vertelt Guerdat. “Ik kwam hier met een hoop vragen. Corbinian heeft ontzettend veel kwaliteit, maar we hadden op dit niveau nog niet vaak nul gesprongen. Ik kon niet goed bij zijn kwaliteit komen. We groeien nog.”

Dat groeiproces kan maar zo naar de tweede achtereenvolgende overwinning in de Wereldbeker leiden. Aan de andere kant: er gebeurt weer eens ouderwets veel in deze finale van het winterseizoen. De gedoodverfde favoriet Christian Ahlmann zag zijn kansen gisteren slinken toen Colorit twee fouten maakte. “Dat was een risico om niet gewoon Taloubet te rijden”, aldus de man die afgelopen winter zo ongeveer alles won waar hij zijn zinnen op zette. “Gelukkig heb ik Taloubet nog, een ongelooflijk paard dat heel, heel snel is. Dit was m’n enige kans, deze wedstrijd winnen. Dat lukte dankzij hem, mijn Ferrari.”

De vergelijking met het illustere automerk bracht een journalist ertoe om aan de nummers twee en drie van de tweede finalewedstrijd te vragen over welke auto’s zij beschikken. “Ik heb een Landrover”, bromde Denis Lynch over zijn enorm vermogende, maar erg langzame All Star.

“En ik rijd een Aston Martin”, beschreef Harrie Smolders zijn bloedvoorzichtige en met bliksemsnelle reflexen gezegende Emerald.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook