Ga naar hoofdinhoud

Stijgend niveau in KNHS-FNRS Springcompetitie

Waar afgelopen zaterdag het KNHS-centrum in Ermelo helemaal in het teken stond van de KNHS-Indoorkampioenschappen springen voor de pony's, gingen zondag de manegeruiters met elkaar de strijd aan in de finale van de KNHS-FNRS Springcompetitie. Bestuursvoorzitter van de FNRS, Constans Manganas vertelde blij verrast te zijn om te zien hoe het niveau de afgelopen jaren was gestegen.

Er werd in drie klassen gestreden om de titel ‘Best springende manegeruiter van het jaar’ en de maneges maakten kans op de titel ‘Best springend ruitersportcentrum’.

Niveau omhoog

Manganas was samen met Theo Fledderus (Algemeen Directeur KNHS) aanwezig op deze finaledag en de twee reikten samen de medailles uit. “Ik ben blij verrast dat het niveau van de deelnemers zo omhoog is gegaan in de loop van de jaren. Je kunt zien dat de Ruiteropleiding zijn vruchten begint af te werpen”, vertelde Manganas na afloop. Jurylid Pieter Siemerink die samen met jurylid Bram van Jaarsveld de ruiters commentaar gaf na hun rit deelde de mening van Manganas. “Je ziet dat de ruiters beter vanuit de basis beginnen te rijden. Ik heb vandaag fijne ruiters zien rijden met een goede balans, evenwicht en controle voor en na de sprong. Je ziet de ruiters verbeteren in de loop van de competitie. Het is prettig om na de rit nog even een paar tips en aanwijzingen te geven en de ruiters met een positief gevoel de ring uit te zien gaan”, aldus Siemerink.

Kampioenen

In de S40 was de titel voor  Nadja Reins met MVH Oril van de Meiden van Haarman. Vera Wildeboer van Manege Klein Oever werd tweede met Astrid. Lisa van Oosterbosch maakte met Sintels Boditos van Stal Sintels het podium compleet.
In de S60 was de beker voor Daniëlle Karis met MVH Just Jessica van De Meiden van Haarman. Nummer twee werd Inge Nouwens met Pardoes van Manege het Zwarte Water en zij werd gevolgd door Fleur in ’t Hof met MVH Gisela van de Meiden van Haarman. In de hoogste categorie, de S80 mag Anne Koelemij met Yuta van Manege Morgenstond zich een jaar lang ‘Best springende manegeruiter’ noemen. Op de tweede plaats eindigde Tess Tolsma met Groenendaals Zina van Stal Groenendaal. Indy Joosten eindigde op de derde plaats met Whoopy van Manege Het Zwarte Water.
De Meiden van Haarman won de titel Best springend ruitersportcentrum.

Begeleiding en feedback

Niet alleen na de rit kregen ruiters feedback op hun rijden. Al vanaf het parcourslopen werden zij door KNHS discipline specialist springen Gert Naber voorzien van tips . “Hoewel deze groep ruiters over het algemeen niet gewend is om op vreemd terrein wedstrijden te rijden, werd er goed en gecontroleerd en met een goede houding gereden. Het parcours begon met lange lijnen, maar verderop stonden de hindernissen dichter op elkaar om te kijken of ruiters daar ook controle hadden over hun pony of paard”, aldus Naber. Tijdens de rit begeleidde FNRS-instructeur Merel van Kooten ruiters in de baan. Daardoor gingen de combinaties met vertrouwen het parcours rond.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook