Ga naar hoofdinhoud

Stuttgart: Marc Houtzager: ‘Tamino sprong ongelooflijk’

Marc Houtzager met HBC TaminoMarc Houtzager deed vandaag goede zaken op het internationale springconcours in Stuttgart. In de door de Duitser Carsten-Otto Nagel met Corradina gewonnen wereldbeker kwalificatiewedstrijd, eindigde de ruiter uit Rouveen met een foutloze barragerit op de vierde plaats. 'Mijn paard HBC Tamino sprong ongelooflijk en het was echt een dikke proef, waar overal in het parcours fouten werden gemaakt', aldus Houtzager na zijn rit.

‘We zaten elkaar ongelooflijk op de huid, want zes combinaties eindigden binnen één seconde van de winnaar’, vertelt Houtzager.  ‘Ik was misschien iets in het nadeel dat ik redelijk in het begin van start moest gaan. Daardoor probeerde ik een vlot én foutloos rondje te realiseren. Als ik later van start had mogen gaan had ik er misschien nog een tandje bij kunnen zetten.’

Achter de winnaar, Carsten-Otto Nagel, sprong Marcus Ehning met zijn topper Noltes Küchengirl (v. Lord Z) naar de tweede plaats. De Ier Billy Twomey deed ook van zich spreken, hij eindigde met Tinka’s Serenade (v. Tinka’s Boy) als derde.

Jur Vrieling (VDL Bubalu) en Albert Zoer (Sam) plaatsen zich door springfouten niet voor de barrage.

Uitslag Rolex FEI World Cup springen Stuttgart:
1) Carsten-Otto Nagel (Dui) – Corradina – 0 / 0 – 35.00
2) Marcus Ehning (Dui) – Noltes Küchengirl – 0 / 0 – 35.10
3) Billy Twomey (Ier) – Tinka’s Serenade – 0 / 0 – 35.38
4) Marc Houtzager – HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) – 0 / 0 – 35.58
21) Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) – 4
28) Albert Zoer (Echten) – Sam (Calvados x Ahorn) – 8

Bekijk hier alle uitslagen
.

Bron: Horses.nl/KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook