Ga naar hoofdinhoud

Stuttgart: wereldkampioen Jung verslaat wereldkampioen Le Jeune

Michael Jung, hier met zijn eventing toppaard SamAls voorlaatste starter in de internationale 1.40 m-rubriek direct op tijd versloeg de allrounder gisteravond alle specialisten. De wereldkampioen eventing van Kentucky, Michael Jung, ging met Der Dürer als snelste door het parcours en liet alle balken liggen. Met die prestatie verdrong hij de wereldkampioen springen van Kentucky, Philippe Le Jeune uit België, van de eerste plaats.

Le Jeune en zijn ruin Leo du Priaral leken al bijna moeiteloos op de overwinning af te stevenen, maar de Jung was nog bijna anderhalve seconde sneller. Jung kreeg een staande ovatie van de 6.100 toeschouwers op de tribune in de Hanss-Martin Schleyer-hal.

De 28-jarige rij-instructeur won op woensdag nog de Intermédiaire I en de indoorderby in Stuttgart. Ook donderdag was de winst in de kür op Intermédiaire I niveau voor Jung. Nu kwam daar ook de overwinning in het springen bij. Dat inspireerde de omroeper van de wedstrijd: ‘Een overwinning in de eventing, twee in de dressuur en succes in het springen. De voltigeurs mogen volgend jaar wel oppassen!’

De Amerikaanse amazone Lauren Hough eindigde met haar merrie Available Versace vanavond op de derde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook