Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle dag voor Sanne Thijssen

Update

Sanne Thijssen is met KWPN'er Ulena bezig aan een sterk seizoen. In mei won ze met haar Baloubet du Rouet-nakomeling, die ze zelf 'de prinses van stal' noemt, de loodzware derby op CSI Eindhoven. Zojuist liet de combinatie op CH De Wolden ook van zich horen door de 1.45m rubriek op hun naam te schrijven. Of het nog niet genoeg was kaapte de amazone ook de overwinning bij de 7-jarigen weg. 

Een pittig parcours kregen de deelnemers voorgeschoteld waarbij in de eerste omloop niet alleen springfouten de deelnemers parten speelden maar ook de krappe tijd zorgde voor de nodige strafpunten. Acht deelnemers wisten uiteindelijk door te dringen tot de barrage.

Snelheidsduivel Thijssen liet vandaag wederom zien dat Ulena gemaakt is voor het lopen van barrages en stuurde haar merrie in 40.19 seconden over de finish waarmee ze de overwinning mee naar huis nam. “Dit had ik nooit verwacht. Het was echt zwaar gebouwd. Kijk maar eens, van de bijna honderd starters waren er maar acht foutloos na de eerste ronde”, aldus een blije Thijssen.

“Ik had helemaal niet aan de winst gedacht en gewoon mijn eigen barrage gereden. Ik dacht alleen, dat wanneer iemand sneller zou zijn, dat dat dan maar zo is. Maar dit is natuurlijk super”.

Peter Geerink en Another Pleasure presteerden twee weken geleden op CSI Twente al sterk en wisten zich vandaag ook in de kijker te rijden. Het duo kwam in een tijd van 40.92 seconden het dichts bij Thijssen in de buurt maar was een fractie langzamer waardoor zij tweede werden. De Brit Mark Turnbull voorkwam dat de gehele top drie werd bezet door Nederlandse ruiters. Hij werd met Cartouch III derde in 43.26 seconden. Kevin Olsmeyer bezette met Dalvaro 2 de vierde plek.

Zevenjarigen

Ook bij de zevenjarigen was het Sanne Thijssen die de concurrentie het nakijken gaf. Voor deze rubriek direct op tijd over 1.30m zadelde ze Illinois Z en ook hier reed ze zoals we van haar gewend zijn, aanvallend en snel. Zo snel dat ze ruim twee seconden voor bleef op de nummers twee, Doron Kuipers en Stakkato’s Star. Patrick van der Schans mocht zich met Broere Extase als derde opstellen.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen ging de overwinning ook naar een Nederlandse combinatie. Hier was Dominique Greeve met First Boy B.B. de beste. De Brit James Billington stuurde zijn VDL Friso Smh naar de tweede tijd, terwijl Lisa Broekert met Foxie Dvl, gisteren nog goed voor de overwinning in de Youngster Tour, vandaag derde werd.

1.30m

De 1.30m rubriek kwam in handen van Fabienne Roelofsen met Ardenta. De Amerikaan Lucas Porter werd met Psychee d’Amour tweede. De derde plek werd opgeëist door Liza Tiebot met Winchester.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook