Ga naar hoofdinhoud

Sven Peters wint Junioren finale in Valkenswaard

Nederlands Junioren Kampioen Sven Peters met Channel Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de slotdag van het Global Future Champions concours op de terreinen van Jan Tops in Valkenswaard reden de jonge springruiters hu finales. De Nederlandse jeugd had al aardig wat prijzen in de wacht gesleept en ook in de finales waren ze goed opdreef. De Enschedese junior Sven Peters was de beste in de finale bij de Junioren met zijn Channel (v. Rascin). Marco Jaspers reed Alonso (v. Cassini II) naar de vijfde plaats bij de U25. Lisa Bongers werd vierde in de finale van de Young Riders met Donbalian (v. Carthino).

De Grote Prijs voor Junioren werd direct op fouten en tijd beslist. Een kolfje naar de hand van de Nederlandse kampioen Sven Peters die zijn tienjarige merrie Channel razendsnel en foutloos over het 1,40m-parcours rond stuurde. Hij liet de klokken stoppen op 62,21 seconden wat hem de overwinning opleverde. De Duitse ruiter Max Haunhorst met Chaccara (v. Chacco-Blue) volgde op drie tiende (62,56) en werd tweede. Ook Dieter Vermeiren en Corland (v. Vincenzo) zaten er dicht bij met hun 62,62 en werden derde.

Voor de overige Nedelanders was er een vijfde plaats voor Bas Moerings met Fasther, Lotte Theuns werd op Audi ’s Contento zevende, gevolgd door Robin Bril en Balou Puissant op de achtste plaats.

U25 finale

Marco Jaspers was de beste Nederlander in de U25 finale op plaats vijf. Met de Cassini-zoon Alonso bleef hij foutloos in de barrage maar kwam ruim te kort op de winnaar Roberto Previtali. De jonge Italiaan trok in de spannende strijd over het 1,50m-parcours aan het langste eind en werd op Sirius du Granit (v. Orlando) in 34,27 seconden de winnaar. Op twee honderdste volgde de Belgische Rachel Steffen met Uncanto di Villagana (v. Canturo). Ook de nummer drie, Hamad Ali Mohamed A Al Attiyah, kwam nog onder de 35 seconden over de meet op de KWPN’er Clinton (v. Cantos).

Young Riders finale

Bij de Young Riders waren het de Belgen die de eerste drie plaatsen voor hun rekening namen. Dieter Vermeiren won de finale met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof). Hij was de enigste die in de barrage foutloos wist te blijven.

Slechts drie combinatie wisten de barrage te halen na het 1,50m hoge basisparcours. Gilles Thomas en Indiana van het Kapelhof (v. Chatman) waren sneller in die barrage, maar kregen een springfout aangerekend. Dries Goossens en de Cicero Z-dochter Gina kregen ook een fout in de barrage, waardoor zij op de derde plaats eindigden.

Lisa Bongers liep de barrage mis door een balk in het basis-parcours. Ze was met Donbalian de snelste vierfouter en werd vierde. Ook Micky Morssinkhof met Care for love (v. Cardento) en Kelly Jochems op Eowan A (v. Numero Uno) hadden balk en werden zesde en achtste.

Pony finale

In de pony-finale was er een vierde plaats voor Enrico van Manen. Op de Jacorde-merrie Emilinda was hij de snelste in de barrage (35,03 seconden) maar een afgeworpen balk hield hem van de overwinning af. Die ging naar Milja Esser uit Duitsland met de pony Antine (v. Cachas).

Klik hier voor alle uitslagen met video’s.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook