Ga naar hoofdinhoud

Tendresse du Fort verkocht naar Groot-Brittannië

Harrie Smolders reed dit voorjaar de Franse merrie Tendresse du Fort voor Euro Horse in de picture. In Den Bosch won het paar een 1,40m-rubriek. Nu is de dochter van Calvaro Z verkocht naar Townhead Stud, de stallen van de Britse Emma Stoker.

De internationale carrière van Tendresse du Fort begon onder de Belgische Elisa Strubbe. De twintig jarige amazone was succesvol met het paard bij de jeugd. Axel Verlooy schafte de merrie in september 2015 aan en Jos Verlooy ging in het zadel zitten.

Jos Verlooy

Met Jos Verlooy liep de dochter van Calvaro Z goed mee op 1,50m-niveau. Vervolgens nam Euro Horse ruiter Dimme D’haese de teugels en was ook succesvol met de merrie in de U25 competitie.

Smolders wint op Indoor Brabant

Harrie Smolders debuteerde met Tendresse du Fort in Lummen in februari en in hun volgende optreden op Indoor Brabant won Smolders de Brabants Dagblad Prize over 1,40m.

Emma Stoker

Euro Horse heeft de merrie nu verkocht aan Townhead Stud. De nieuwe amazone wordt de 24-jarige Britse Emma Stoker. Stoker won vorige week de Grand Prix van Ciekocinko in Polen met Townhead Tallulah V (v. Tabasco LS).

Bron Horseman.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.