Ga naar hoofdinhoud

Thijssen en Haertthago winnen de Grand Prix van Georgenburg

Leon Thijssen en Haertthago Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag heeft Leon Thijssen met de Zangersheide merrie Haertthago (Heartbreaker x Carthago Z) de Grote Prijs van Georgenburg op zijn naam geschreven. Roelof Bril met Warwick werd zesde.

Slechts drie combinaties van de 33 starts wisten de barrage te bereiken van de Georgenburg Stud-Farm Cup, een wedstrijd over 1.60m die tevens een kwalificatie was voor de WEG 2014 in Normandië. Thijssen was met een overtuigende, snelle barrage de beste, hij noteerde een tijd van 42.67 seconde. De in België woonachtige Japanner Eiken Sato reed met de BWP gefokte Espyrante (v. Obourg) ook foutloos, maar beduidend langzamer (45.04 sec). Vladimir Beletskiy probeerde op Mats’ Up du Plessis (v. Verdi) met een snelle rit de overwinning in Rusland te houden, maar vier strafpunten in 42.71 sec brachten hem de derde plaats.

Roelof Bril kreeg met Warwick (v. Numero Uno) vier strafpunten in het basis parcours. Henk van de Pol had geen geluk, met zestien strafpunten eindigde hij met Zidane (Guidam) 29ste.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook