Ga naar hoofdinhoud

Thuiszege voor KWPN-hengst Blom’s Ever Blue

Ever Blue en Mitchel Sonneveld. Foto: Melanie Brevink
Gisteren is op de terreinen van Rinus Blom de zeventiende editie van Jumping Etten-Leur van start gegaan met de jonge paardenrubrieken. Bij de zevenjarigen zorgde Mitchel Sonneveld voor een overtuigende thuiszege met de KWPN-hengst Blom’s Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL).

Bij de zevenjarigen wisten 13 combinaties de barrage te bereiken. Als één van de laatste starters greep Mitchel Sonneveld zijn kans door met korte wendingen de winst te pakken. “Voor Ever Blue was het toch een beetje wennen hier op eigen terrein, in een heel andere entourage. In het basisparcours merkte ik daardoor dat hij wel wat gespannen was, maar in de barrage was hij er weer helemaal. Dat verliep echt perfect, het is ook zo’n fantastische meewerker!”, is Mitchel Sonneveld, als ruiter verbonden aan Hoeve De Grient van Rinus Blom, enthousiast.

De winnende combinatie was exact een seconde sneller dan Jordy Duijndam met Efzestien, eveneens een nazaat van keurhengst Zirocco Blue VDL. De voor Egbert Schep rijdende Patrick Alkema werd derde met de Vaillant-dochter Estoril.

Vijfjarigen

De door Mario Everse gefokte Go Eldor (v. Eldorado van de Zeshoek) zegevierde met stalruiter Geert Jan Boer bij de vijfjarigen, waardoor Danny Willems met de Zirocco Blue VDL-zoon Grizzly tweede werd en Olivier van der Vaart met Gigi (v. Saffier) derde.

Zesjarigen

Ook bij de zesjarigen stond een paard van Stal Everse vooraan: de wereldkampioen vijfjarigen van 2015, Kerswin van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) onder Doron Kuipers. Anoek van der Pluijm reed de door Mario Everse zelfgefokte Felix (v. Quatro Z) naar de tweede plek, terwijl Kim Emmen met Audi’s Farah (v. Arezzo VDL) derde werd.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook