Ga naar hoofdinhoud

Tiende Challenge Cup voor Lamaze en Indoctro-zoon Chesney

Eric Lamaze en Chesney Foto Sportfot

De tiende ronde van de Challenge Cup op het Winter Equestrian Festval in Wellington ging naar Eric Lamaze. In de barrage snelde hij met de Indoctro-zoon Chesney de winnende tijd. Amber Harte werd met Austria 2 (v. Casall) op een halve seconde gereden en Georgina Bloomberg werd op Manodie II H (v. Carthago) derde een seconde achter Lamaze.

Eric Lamaze kwam als snelste naar voren in de negen man sterke barrage. Met de elfjarige KWPN’er Chesney zette de Canadees een tijd van 36,59 seconden op de klokken en bleef als enige onder de 37 seconden. De Amerikaanse Amber Harte, die als laatste in de ring kwam, leek met de Casall-dochter Austria goed onder weg, maar kwam op de meet toch een halve seconde te kort. Harte finishte in 37,07 seconden.

‘Hij is bijzonder voorzichtig’

Het was aanvankelijk niet het plan om Chesney in de Challenge Cup te rijden, vertelde Lamaze na afloop. Een aantal van zijn paarden zijn in Europa en in Mexico waar volgende week de Global Champions Tour begint. “Hij deed het fantastisch”, zei de Canadees, “Hij is bijzonder voorzichtig.” Lovende woorden voor de Indoctro-zoon Chesney.

Succesvol onder Siebe Kramer

Chesney werd door M.G. Kramer- vd Meer in Oud-Beijerland en B. Rademakers uit Zevenhoven gefokt. Onder Siebe Kramer was het paard succesvol bij de vijfjarigen voor hij door Andy en Carlene Ziegler van de Artisan Farms werd aangeschaft. Eerst stapte Tiffany Foster in het zadel en een jaar geleden nam Eric Lamaze de teugels over.

Matell op KWPN’er Cherokee snelste 4-fouter

Naast Georgina Bloomberg en haar Manodie II H bleef ook Ian Millar op Dixson (v. Vigo d’Arsouilles) nog foutloos in de barrage. Routinier Millar werd vierde op twee seconden achter zijn landgenoot Lamaze. Jennifer Matell, ook uit Canada, werd als snelste vierfouter vijfde met de KWPN’er Cherokee (v. Cardento).

Kijk hier naar de winnende rit.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht WEF Wellington

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook