Ga naar hoofdinhoud

Tim Hoster overweldigend in Grote Prijs

Tim Hoster en Wim van der Leegte. Foto Wendy Scholten

Slechts negen combinaties wisten het in de VDL Groep Grote Prijs in Eindhoven tot de barrage te brengen. En van deze negen kwamen niet meer dan drie foutloos door het parcours. Tim Hoster overwon op overtuigende wijze. De Britse Jessica Mendoza pakt het zilver en voor Jos Lansink was er het brons. Harrie Smolders en Leopold van Asten maakten hun entree in de barrage, en eindigden op de plaatsen vijf en zeven.

Toen Tim Hoster met Quality (v. Quidam´s Rubin) de ring in kwam, waren er reeds twee foutloze ritten neergezet. Mendoza en Spirit T (v. Tornado) hadden dit in 42,20 seconden gedaan en Lansink met Virtuose D´hyrencourt (v. Querlybet Hero) in 48,55 seconden. Hoster besloot er flink de tempo in te zetten. In 40,69 seconden stuurde hij zijn tienjarige Quality over de finish.

Leopold van Asten kam als tweede in de ring en tikte met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) een balk af. Zijn eindtijd van 43,21 seconden was goed voor de zevende plaats. Ook Harrie Smolders maakte een springfout en eindigde met Regina Z (v. Rex Z) in 41,58 seconden op plaats vijf.

Abdullah Al Sharbatly kende een dramatisch slot toen Sacramento (v. Leendert) in de barrage tot tweemaal aan toe langs de laatste hindernis rende en uitgesloten werd.

Video Equireport

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook