Ga naar hoofdinhoud

Tobago Z wint Leon Melchior-prijs

Daniel Deusser met Tobago Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Sires of the World-omloop van Mechelen werd zojuist een prooi voor Daniel Deusser. De routine van de ruiter en de kwaliteit van zijn hengst Tobago Z gaven de doorslag. Al in de eerste lijnen maakten de Duitser en zijn Zangersheide gefokte Tangelo vd Zuuthoeve-zoon het verschil: alles binnendoor met een galopsprong minder. In de laatste lijn kon hij zijn geweldig basculerende vos rustig aan de hand houden voor het winnende resultaat: 0/34.85.

Laatste starter Gregory Wathelet deed een fraaie poging met MJT Nevados S  (v. Calvados Z), twee jaar geleden nog wereldkampioen van de zevenjarigen in Lanaken. De tijd was snel genoeg, maar in de vliegende haast rolde er een balk.

Tweede plek

Als tweede eindigde de enige amazone in de barrage Rachel Steffen. De Belgische stuurde de fijn springende Uncanto di Villagana (v. Canturo) naar 0/38.45.
Damien Haelterman haalde het podium met de vermogende Hooligan de Laubry (v. Clinton I). Michael Whitakers zoon Jack eindigde als vierde met Valmy de la Lande (v. Mylord Carthago).

 

Klik hier voor alle uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook