Ga naar hoofdinhoud

Todd Minikus wint zware 4* Grand Prix Wellington

Todd Minikus hier met Quality Girl Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

De 4* Grand Prix aan het einde van week vier van het Winter Equstrian Festival in Wellington was een zware. Op het mooi derby-terrein waar de dag ervoor de eventingruiters ook hun wedstrijd hadden, was gisteren een dik parcours neergezet. Todd Minikus overwon met Babalou 41 ogenschijnlijk moeiteloos de zware opgave. In de drie combinaties tellende barrage was hij ruim sneller dan Sergio Alvarez Moya met Unicstar de l'Aumone en Jennifer Gates op Pumped Up Kicks en won de ruim 71 duizend dollar als hoofdprijs.


Minikus was blij met de overwinning: “Je had een redelijk ervaren paard nodig, dus het pakte goed uit voor ons. Het was een echte 4*.” De twaalfjarige Oldenburger merrie Babalou van Balou du Rouet was goed in vorm en sprong twee keer foutloos. In de barrage ging het paar als laatste van start en Minikus kon zich richten op de tijd die de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Unicstar de l’Aumone had neergezet.

Jong paard

Moya had de barrage in 40,30 seconden afgelegd met de negenjarige merrie van Ninio de Rox. Ondanks haar jonge leeftijd toch al een ervaren paard op dergelijke grote grasterreinen. Zo won ze vorig jaar twee keer Youngster Tour-rubrieken in Aken. Maar Minikus was met de 38,79 toch bijna twee seconden sneller.

Op safe

De jeugdige Jennifer Gates moest als eerste van de drie van start in de barrage en reed op safe met Pumped Up Kicks (v. Levisto). Ze bleef nul maar kreeg wel twee tijdfouten en werd derde.

Kent Farrington en Kevin Babington maakten de top vijf vol. Beiden hadden een balk in het basisparcours. Farrington werd met Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) vierde en Babington stuurde Super Chilled (v. Gelvin Clover) naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkarnt-Horses.nl/persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook