Ga naar hoofdinhoud

Top tien klassering voor Johnny Pals in 3*GP Hardelot

Johnny Pals. Foto: De Paardenkrant

Na de zesde plaats vorige week in de Grote Prijs van Opglabbeek was het dit weekend een zevende plaats in de 3* Grand Prix van Hardelot voor Johhny Pals en zijn Cumano-merrie Wesselina. Pals was een van de zeven foutlozen in de barrage die door de Française Marie Hécart werd gewonnen. Thierry Rozier maakte het Franse feest compleet door tweede te worden in eigen huis.

Twaalf combinaties hadden zich voor de barrage van het 1,60m-parcours geplaatst. De top vier lag erg dicht bij elkaar waarvan Marie Hécart met de KWPN’er Cenwood Delle Lame in 42,27 seconden de snelste was. Hécart heeft de tienjarige zoon van Emilion nu ruim een jaar onder het zadel en was onder neer in La Baule tweede in een 1,50m-rubriek. De winst in Hardelot is de eerste GP-zege van Hécart met het fokproduct vab G.W. Zuidema-Van Dam uit Lierderholthuis.

Top vier dicht bij elkaar

Thierry Rozier kwam met Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof)  tot op drie tiende van zijn landgenote, 42,60 seconden. In 42,73 werd de Zwitserse Nadja Peter Steiner derde op de Casall-dochter Celeste 26. Op de voet gevolgd door Louise Simpson die ook een nakomeling van Kashmir van Schuttershof onder het zadel had, de elfjarige Grafit. De Britse klokte 42,77 seconden.

Pals opnieuw nul

Johhny Pals reed de Cumano-dochter Wesslina met een gedegen ronde foutloos in 46,31 seconden naar de zevende plek. Opnieuw een goede prestatie van Pals met het fokporoduct van De Vetter uit Heikant na de zesde plaats in de GP van Opglabbeek een week geleden.

Boudant snelste met KWPN’er

De snelste rit in de barrage kwam op naam van François Xavier Boudant met de Viento Uno-zoon Ciento. Met de KWPN’er, gefokt door Van den Broek uit Zundert, klokte de Fransman 40,06 seconden, maar kreeg een balk aan de benen. De combinatie werd achtste.

Balk voor Verhagen

Charlotte Verhagen haalde de barrage niet door vier strafpunten in het basisparcours met Abache HL (v. Cantos). Met een achttiende plaats viel Verhagen buiten de prijzen.

Klik hier voor de uitslag.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook