Ga naar hoofdinhoud

Toulago niet langer meer bij Pius Schwizer

Pius Schwizer, hier met Toulago, werd tweede. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Toulago zal niet langer meer onder het zadel van de Zwitserse ruiter Pius Schwizer verschijnen op internationale concoursen. De eigenaresse heeft direct na afloop van de Wereldbekerfinale in Las Vegas de Toulon-zoon opgehaald. Het is nog niet bekend, wie zijn nieuwe ruiter zal worden.

Schwizer reed Toulago ongeveer twee jaar. Vorig weekend behaalden zij de 23ste plaats in de Wereldbekerfinale van Las Vegas. Na de teleurstellende Wereldruiterspelen in Caen bleef Toulago enkele maanden op stal staan. Begin dit jaar verschenen zij weer in de wedstrijdring en dit resulteerde in foutloze omlopen op de wereldbekerwedstrijden van Bordeaux, Zurich en Gothenburg. Vorig jaar wonnen zij met het Zwitserse team nog de Nations Cup in Lummen. Zij waren ook de beste in Zurich (2014) en Humlikon (2013).

Via zijn Facebookpagina reageert Schwizer op het afscheid van Toulago: “Eigenaar Karin Hab heeft besloten om Toulago terug naar huis te halen. Zo komt er een einde aan een succesvolle samenwerking, die bijna 2 jaar duurde. Met veel spijt zie ik Toulago vertrekken. Ik kijk terug op een geweldige periode met hem met verschillende top resultaten. Ik wens Toulago veel succes met zijn nieuwe ruiter”.

Bron: Equnews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook