Ga naar hoofdinhoud

Trainer Smolders en leerling Verlooy tweede in eerste ronde Global Champions League

Jos Verlooy met Igor, Harrie Smolders op de achtergrond. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Harrie Smolders vormde in Parijs samen met zijn leerling Jos Verlooy de Montreal Diamonds. Verlooy is momenteel in topvorm met onder ander zijn zeges in Rotterdam. Met de Emerald-zoon Igor kan Verlooy de zege in deze rubriek aan zijn palmers toevoegen. Daarnaast staat hij met Smolders voorlopig tweede in de Global Champions League. 

In Rotterdam stelde de pas 23-jarige Verlooy de Nations Cup-zege voor België veilig met Igor. Onder de Eiffeltoren behoudt de Belg zijn winningmood door de 1,50 meter rubriek, die tevens diende als eerste etappe van de Global Champions League. Zaterdag wordt de tweede wedstrijd verreden. Verlooy finishte in 67,77 seconden. Deze tijd was bijna een seconden sneller als de nummer twee Maikel van der Vleuten.

Geen team

Maikel van der Vleuten maakt deel uit van het team Madrid in Motion, maar startte vandaag enkel individueel met Arera C (v. Indoctro). Het duo had 68,61 seconden nodig om foutloos te finishen in Parijs.

Zijn teamgenoten van Madrid in Motion deden het zeker niet onverdienstelijk. Eduardo Alvarez Aznar zette de zevende tijd neer met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L’arc de Triomphe) en zijn teamgenoot Marc Houtzager bleef ook foutloos met Sterrehof’s Calimero. Houtzager deed het rustig aan en viel hierdoor net buiten de prijzen. De twee foutloze ritten in een tijd van 148,97 seconden is voldoende voor een voorlopige derde plaats.

Montreal Diamonds

Net als Houtzager had Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) ook geen haast. Dankzij de razendsnelle ronde van Smolders’ leerling Verlooy staan de Montreal Diamonds voorlopig op de tweede plek.

Hamburg Giants

Met een lichte voorsprong van 0,22 seconden staan de Hamburg Giants voorlopig op kop. Voor het team zette Sameh El Dahan uit Egypte het beste resultaat neer. Hij zette met Suma’s Zorro (v. Douglas) de tiende tijd neer. Twee plaatsjes lager werd bezet door zijn teamgenoot, de Colombiaan Rene Lopez met de Diamant de Semilly-dochter Twig du Veillon.

Een kleine voorsprong, maar de twee vrienden zijn niet minder zelfverzekerd: “Ja, het eerste deel van de klus is gedaan.”, zegt Rene Lopez “Sameh heeft een geweldige ronde afgelegd. Wat mij betreft gaan we morgen de klus te klaren.”, vult hij aan. “De eerste keer dat we bovenaan in deze eerste ronde eindigen en, om eerlijk te zijn, dit is de eerste keer dat we de eerste dag een dubbele foutloze ronde hebben behaald “, zei Sameh El Dahan. “René deed fantastisch werk en Suma’s Zorro, mijn merrie, was geweldig vandaag, dus we zijn optimistisch voor zaterdag.” Het winnen van een dergelijke klasse is een echt teamwerk vertelt Sameh El Dahan: “We leren elkaar beter kennen en sinds Saint- Tropez begint de teamgeest te versterken. Dat kon je het vandaag zien: we hebben echt samen gevochten om deze overwinning te behalen.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook