Ga naar hoofdinhoud

Treffen: Kortrink vierde in Grote Prijs

Springruiter Don Kortrink legde zondagavond beslag op de vierde plaats in de Grote Prijs van Treffen. De 22-jarige ruiter viel na een foutloze barrage net buiten het podium met zijn tienjarige hengst Udor (v. Germus R). De overwinning ging naar de Ier Cameron Hanley. "Aangezien het voor mijn paard pas zijn tweede Grote Prijs op dit niveau was, besloot ik om op safe te rijden en dat pakte goed uit", reageert Kortrink tevreden.

Veertien combinaties kwalificeerden zich in het basisparcours voor de tweede ronde. Kortrink kwam als negende starter in actie in de barrage. “Ik had dus een aantal mensen kunnen zien alvorens ik zelf moest rijden. Op dat moment waren er drie snelle foutloze rondjes gereden en werden er verder op verschillende plekken in het parcours fouten gemaakt. Zowel een combinatiesprong met vooraan een brede oxer zeer kort uit de wending, als een smalle steilsprong met water eronder bij de uitgang van de ring zorgden voor de nodige problemen”, legt Kortrink. Hij besloot voor een foutloze ronde te gaan en slaagde in zijn opzet. “De vijf deelnemers die nog na mij startten bleven geen van allen foutloos, zodat ik als vierde ben geëindigd. Een goede afsluiting van een leuk weekend!”

Hanley zette in de barrage de snelste foutloze tijd neer met Chiara 222 en legde beslag op de hoofdprijs van 7.000 euro. De Zwitser Andreas Ott werd vlak achter Hanley tweede met zijn Loxy de la Reselle. De Duitser Lill Maximilian werd derde met Acolydor.

Johny Pals, eerder op de dag winnaar in de silver tour, ging in de Grote Prijs twee keer de mist in. Hij eindigde daardoor op de 36e plaats met zijn Intradella Z.  

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Johnny Pals wint silver tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.