Ga naar hoofdinhoud

Twee hengsten aangeleverd voor vrijwillig onderzoek KWPN

Sinds dit jaar hebben eigenaren de mogelijkheid om hun hengst, wanneer deze deel hebben genomen aan het hengstenselectietraject, vrijwillig aan te bieden voor het verrichtingsonderzoek. Vandaag werden twee vijfjarige springhengsten aangeleverd. Bij de start van de 70 dagen test op 17 maart werd eerder al een driejarige springhengst opgenomen, cat.nr. 24 Glenneagle (Carambole x Guidam).

Vanmorgen stelden twee eigenaren hun vijfjarige springhengsten voor, in het kader van het vrijwillige verrichtingsonderzoek van 21 dagen. De hengstenkeuringscommissie beoordeelde de hengsten eerst exterieurmatig, waarna zij door hun eigen ruiters gepresenteerd werden onder het zadel. Er werden tevens enkele hindernissen gesprongen. Beide hengsten kwamen goed door de aansluitende  veterinaire keuring en kregen zo groen licht.

De aangeleverde hengsten zijn:
Cat.nr. 28 Elvaro (Calvaro Z x Heartbreaker x Manhattan)
Cat.nr. 29 Elton John (Clearway x Kannan x Pilot)

Overigens is Elvaro gefokt door- en deels nog in eigendom van de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, Daan Nanning. Om die reden wordt zijn functie voor wat betreft de beoordeling van Elvaro overgenomen door Arie Hamoen. Mede-fokker is M.A.G. Maas uit Frankrijk en inmiddels is ook Team Nijhof mede-eigenaar. Elton John is gefokt door A. Waldman uit Putten en is geregistreerd bij Team Nijhof uit Geesteren en Haras Cooper .

Bron: Horses / KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook