Ga naar hoofdinhoud

Twee Nederlanders in toptien Juniors/YR Kleine Tour

Jelmer Hoekstra

Vanmorgen konden Jelmer Hoekstra en Amber Fijen allebei een mooie plaats in de toptien van de Juniors/Young Riders Kleine Tour 1,30m - 1,35m op het Dutch Youngster Festival in Wierden bemachtigen. De Deen Martin Dinesen Neergaard won met Zilagro (v. Hors la Loi II). In de Children GP werd Niels Kersten vierde terwijl Ralph Slaats nog de vijfde plaats in de wacht sleepte. 

Neergaard won met een tijd van 53,27 seconden en was zo nipt iets sneller dan de Belg Michael Van Den Bosch. Van Den Bosch verscheen aan de start met Utah, een twaalfjarige KWPN-hengst van Guidam. Hij klokte af op 53,61 seconden. De Duitser Maximilian Gräfe werd derde met Christallica (v. Cash and Carry) in 54,6 seconden.

Voor Jelmer Hoekstra en Welfare (v. Pacific) was er een zesde plaats na een foutloze omloop van 55,87 seconden. Amber Fijen en Ziezoo (v. Sam R) werden achtste nadat ze een seconde trager waren dan Hoekstra en Welfare.

Verder bleven ook Ken Willemsen, Vincent Geerink, Isabelle Van Straaten, Micky Morssinkhof en Demi Van Grunsven foutloos.

Niels Kersten werd voor Nederland vierde in de Children Grand Prix 1,20m met Zieno (v. Numero Uno). Hij bleef in beide fases foutloos en klokte in de tweede fase af op 34,51 seconden. Dat was drie seconden trager dan de Deense winnaarscombinatie Benedikte Rie Truelsen en Qunnie. De Portugese Magda Soares werd tweede met BB Famaguda (v. Barco Dormakkers) terwijl de Franse Lou Gautherat derde werd.

Voor Ralph Slaats en Uriko van Sint Antoniushoeve (v. President) was er een vijfde plaats. Zij finishten na 36,14 seconden.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook