Ga naar hoofdinhoud

Twee ruiters uit Saoedi-Arabië definitief niet naar OS

Khaled Al Eid en Abdullah Al Sharbatly kunnen deelname aan de Olympische Spelen in Londen dit jaar definitief op hun buik schrijven. De hoop op een olympische medaille vervloog vandaag toen de FEI hen acht maanden schorsing oplegde wegens het gebruik van ongeoorloofde middelen.

Het paard van Al Eid werd betrapt tijdens de wedstrijd in Riyadh (30 november – 3 december 2011), Al Sharbatly’s paard tijdens de wedstrijd in Al Ain (9-11 februari 2012). De paarden van Al Eid (Vanhoeve) en Al Sharbatly (Lobster) werden positief getest op Phenylbutazone en Oxyphenbutazone. Beide stoffen vallen onder ‘gecontroleerde medicatie’, wat betekent dat ze buiten de wedstrijden om wel gebruikt mogen worden. Het schuldig worden bevonden aan toediening van deze stoffen kan een waarschuwing opleveren, maar ook een schorsing tot twee jaar.

Naast de schorsing, die officieel met terugwerkende kracht zijn ingegaan op 24 februari voor Al Eid en 10 februari voor Al Sharbatly, moeten beide ruiters een boete van 1.000 zwitserse franken (835,65 euro) betalen en kosten van 3.000 zwitserse franken (bijna 2.500 euro).

Bron: Horses.nl / Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.