Ga naar hoofdinhoud

Twee teams zonder strafpunten, Vrieling enige Nederlander in de prijzen

Jur Vrieling hier met VDL Glasgow vh Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Prague Lions en Miami Celtics staan na de eerste omloop van de Global Champions League in Rome zonder strafpunten bovenaan in de tussenstand. De ruiters van St Tropez Pirates lieten ook de balken in de lepels, maar kwamen met een tijdfout aan de finish van deze 1,50/1,55m-rubriek en maken de voorlopige top drie compleet. Individueel is Jur Vrieling met de negende plek de beste Nederlander.

Christian Ahlmann was met Caribis Z goed voor de snelste foutloze rit in dit parcours direct op tijd en eiste de overwinning op met de elfjarige Caritano-zoon. Het Duitse duo was dik een seconde sneller dan de nummer twee, Peder Fredricson met Hansson WL (v. Hip Hop). De Zweedse ruiter leverde met zijn foutloze rit wel een belangrijke bijdrage aan het foutloze resultaat van zijn team Prague Lions, dat aan de leiding gaat. Jos Verlooy volgde op zijn beurt met Caracas met iets minder dan een halve seconde verschil en maakte de top drie compleet.

Vrieling

Twaalf combinaties bleven foutloos in deze eerste GCL-omloop en het verschil in tijd tussen de nummers drie en tien was minder dan een seconde. Vrieling had Davall gezadeld voor deze rubriek en stuurde de zoon van Zavall VDL in de negende tijd foutloos rond. Daarmee zorgde de ruiter, die niet voor een team uitkwam, voor het beste Nederlandse resultaat.

 

Uitslag
Tussenstand na eerste ronde

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook