Ga naar hoofdinhoud

Twee toppaarden Martin Fuchs verkocht

Martin Fuchs, hier met Picsou du Chene. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Topruiter Martin Fuchs moet het in de toekomst met twee toppaarden minder doen; de Zwitser heeft twee van zijn paarden die op het hoogste niveau meedoen verkocht. De twaalfjarige Selle Français-ruin Picsou du Chene (v. Le Tot de Semilly x Caloubet du Bois) en de achtjarige Zangerheide-gefokte Cynar (Clarimo x Alcatraz) zetten hun carrière voort onder nieuwe ruiters.

Op het EK van 2013 en in de finale van de Wereldbeker werd Picsou du Chene uitgebracht door de – eveneens – Zwitserse ruiter Pius Schwizer. De vosruin gaat nu verder als leerpaard voor de 31-jarige Noorse amazone Eva Ursin.

Jan Tops vond een nieuwe ruiter voor Cynar. “Het was een moelijke beslissing om Cynar te verkopen. Ik ben er van overtuigd dat we hem in de toekomst op een kampioenschap terugzien.” Vorige maand op de Nations Cup-finale in Barcelona liep de schimmel zijn eerste vijfsterrenwedstrijd.”Quinar is een van de beste paarden die ik ooit gereden heb. Hij is heel compleet en heeft een fantastisch karakter. Toen hij bij ons op stal kwam werd al snel duidelijk dat hij heel speciaal is. Ik wens m’n lievelingspaard veel succes en hoop hem snel weer op concours te zien.”

Eind juni werd ook al een toppaard van Fuchs verkocht. Deze elfjarige Holsteiner-ruin Future loopt nu onder Pius Schwizer. Fuchs beschikt nog wel over zijn Westfaler Clooney, met wie hij deel uitmaakte van het bronzen team op het EK in Aken en bijdroeg aan de kwalificatie van zijn land voor de Spelen in Rio.

Bron: Horses/StGeorg.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook