Ga naar hoofdinhoud

Tweede plek Mathijs van Asten in rankingproef Opglabbeek

Mathijs van Asten hier met Arnaldo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de de negenjarige Can Jump 2 (v. Calido I) pakte Mathijs van Asten gisteren de 1,45m-rankingproef in Opglabbeek. De ruiter uit Limburg moest het in de barrage afleggen tegen de snelle Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert met Chacote (v. Chacco Blue). Mathijs' broer Leopold kwam ook in de barrage, maar kreeg met VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z) 8 strafpunten en werd achtste.

Negen van de 59 combinaties slaagden erin om in het basisparcours de lei schoon te houden. De Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert werd de overtuigende winnaar met de elfjarige Oldenburger Chacote. Hij finishte in 46,46 seconden, alleen Julie Welles bleek sneller te kunnen. De Amerikaanse klokte op de KWPN’er Nouvelle (v. Solitair), tot voor kort onder Laura Kraut, 46,44 seconden maar kreeg een balk. Welles werd daarmee vijfde.

Vlotte nulronde

Het lukte Mathijs van Asten om met de Holsteiner Can Jump 2 een vlotte nulronde te rijden in 48,24 seconden wat hem de tweede plek opleverde. Van Asten bleef de nummer drie Chloe Winchester met Sheyenne 27 (v. Sandro Boy) 0,16 seconden voor. De Franse amazone Margaux Broucqsault sprong op Crack de La Bonn Z (v. Calluccio C) foutloos naar de vierde tijd van 48,55 seconden.

KWPN-hengst Entertainer elfde

In de barrage was Leopold van Asten was ook sneller dan zijn broer Mathijs, 47,75 seconden, maar zijn paard VDL Groep Elexia tikte twee balken uit de lepels. Voor Michel Hendrix en de KWPN-hengst Entertainer (v. Warrant) was er door een tijdfout geen plek in de barrage. Het duo pakte wel prijzengeld mee met de elfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook