Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege Farrington en Uceko in Calgary

Kent Farrington met Uceko

Vannacht boekte Kent Farrington zijn tweede overwinning met de KWPN-er Uceko op Spruce Meadows in Calgary. Met alleen een tijdfout pakte de Amerikaan de 70.000 dollar die er te verdienen viel in de Tourmaline Oil Cup. Henk van de Pol en Willem Greve werden met de Team Nijhof hengsten Spartacus TN en Eldorado van de Zeshoek TN 18de en 20ste.


Leopoldo Palacios had een dik 1.60m parcours gebouwd. “Het was zeker net zo zwaar als een 5* Grand Prix en veel combinaties reden niet hun toppaarden in deze wedstrijd,” zo verklaarde Farrington de vele fouten in het parcours. Hij zelf noteerde met de Celano-zoon Uceko alleen een tijdfout en kon zo de zege veilig stellen.

De Canadese Tiffany Foster was de snelste vierfouter op Victor (v. Elmshorn) en haar landgenote Elizabeth Gingras werd derde met vier fouten. Ook Gingras reed een KWPN fokprodukt, Zilversprings van Silverstone. Scott Brash was de vierde met een balk en bleef met Hello Forever (v. For Pleasure) ook binnen de tijd en noteerde zo weer een top klassering.

Henk van de Pol kreeg 13 strafpunten aan de broek met Spartacus en Willem Greve kreeg er 14 met Eldorado.

Six Bar
Voor de in Nederland geboren Zwitser Edwin Smits kwam gisteravond een droom uit, nog nooit had hij in zo’n entourage gereden en voor zoveel publiek.  Hij won de Six Bar wedstrijd met Rouge Pierreville (v. Ultimo van ter Moude). Vier rondes hield hij stand en bleef foutloos over 1.95m. In de vierde ronde kreeg Michael Whitaker een fout en werd met Valentin R (v. Heartbreaker) tweede. De Fransman Robert Breul gaf in deze ronde op.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook