Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege Vleut jr. en VDL Groep Quatro in Madrid

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op geweldige wijze greep Maikel van der Vleuten zojuist de zege in de Coca Cola Trophy met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy), de tweede overwinning op rij in Madrid. Als een van de laatste combinaties klopte hij de snelle Duitsers David Will met Mic Mac du Tillard en Marcus Ehning op Cristy. Marc Houtzager reed Sterrehof's Bylou naar de zevende plaats.

Vroeg in de Coca Cola Trophy zette Marc Houtzager met de Phin Phin-merrie Sterrehof’s Bylou een tijd van 50,19 seconden op het scorebord. Een lange tijd bleek het moeilijk te zijn om onder de 50 seconden het 1,45m-parcours af te leggen. David Will dook er met de snelle merrie Mic Mac du Tillard (v. Cruising) als eerste ruim onder en leek de niet te kloppen tijd van 48,60 seconden neer te zetten.

Gregory Wathelet volgde met de hengst Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). De 49,33 seconden bleek goed voor de vijfde plaats. De Ier Darragh Kenny ging hard met de KWPN’er Charly Chaplin S (v. Harley Vdl) en kwam dicht in de buurt van Wills tijd. De 49,28 seconden bracht hem de vierde tijd.

Ook Marcus Ehning legde zijn landgenoot het vuur na aan de schenen. Met Cristy (v. Canturo) kwam hij op de meet amper een halve seconde te kort. Ehning werd hiermee derde.

Magistrale rit

Het was uiteindelijk Maikel van der Vleuten die met magistrale rit op de tienjarige zoon van Quaprice Boimargot Quincy, VDL Groep Quatro, ongeveer drie tiende van David Wills tijd af snoepte en won in de tijd van 48,34 seconden. Het paar kwam nergens in de problemen en verspeelde geen seconde in wendingen en op hindernissen. Het bracht de Vleut zijn tweede zege in Madrid.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook