Ga naar hoofdinhoud

Twentse overwinning op Indoor Twente

Kirsten Rikkert na afloop van haar winnende barragerit met Sorrento
In Enschede werd Indoor Twente zojuist afgesloten met een prachtige Grote Prijs waarin twee Twentenaren bovenaan eindigden. In een spannende barrage was Kirsten Rikkert haar provinciegenoot Willem Greve te snel af.

De Grote Prijs was geen eenvoudige opgave, in de kleine Go Planet hal was het soms moeilijk om goed bij de driesprong te komen. Toch haalden vijftien combinaties de barrage van het 1.45m parcours. En er werd hard gereden in die barrage. Willem Greve zette als tweede ruiter de tijd. Met Avion is Greve nog niet zo lang een combinatie, maar hij stuurde de geweldig springende zoon van Cornet Obolensky kort en snel rond, foutloos in 33.15 seconde. De combinaties die volgden namen alle risico’s om sneller te gaan. Peter Olthof met Agossi en Leopold van Asten op VDL Groep Zidane kwamen dicht in de buurt van de tijd van Greve. Het toeval wilde dat beide Heartbreaker-zonen dezelfde tijd realiseerden: 33.42 seconde, wat goed bleek voor de gezamenlijke derde plaats. De Noor Johan-Sebastian Gulliksen reed met Zazou (v. Furore) de snelste tijd, 32.39 seconde, met alle risico’s van dien galoppeerde hij vol gas rond, alle hindernissen op groot springend, maar het resulteerde in een springfout op de insprong van de dubbel.

Ook Karim El Zoghby reed met de KWPN-hengst Amadeus (v. Guidam) zeer snel, ook zij kregen een springfout. Albert Zoer en Abra Kadabra (v. Vancouver) reden een strakke barrage in 33.73 seconde, die tijd bleek goed voor uiteindelijk de vijfde plek.

Als laatste ging Kirsten Rikkert van start met haar Sorrento. Ze vormen al jaren een team en vol vertrouwen sprong de veertienjarige zoon van Kingston het barrageparcours in hoog tempo rond. Op de finishlijn was Rikkert een tiende sneller dan Greve. Een mooi succes voor Kirsten en haar vader Robert Rikkert die ook bestuurslid is van Indoor Twente.

Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor de video.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.