Ga naar hoofdinhoud

Uit topmerrie Nienke RV springen ze allemaal

Nienke RV
Op een haar na werd De Flipper onder Petronella Andersson wereldkampioen in Lanaken, maar een balk op de laatste hindernis wierp de fantastisch springende zevenjarige terug naar de zevende plaats. Een week later greep Champion de Quidam RV de derde plaats in de Grote Prijs van Tolbert onder Maureen Bonder en het daaropvolgende weekend stond Balans RV onder Hillary McNerney twee keer bovenaan op de prestigieuze LA Masters. Wat hebben deze paarden gemeen? Emilion-dochter Nienke RV van Stoeterij Renken uit Vriescheloo is hun moeder.

Topmerrie Nienke RV zette zichzelf met haar fantastisch presterende nakomelingen de afgelopen weken in de spotlights, maar bij Stoeterij Renken wisten ze al veel langer dat de fokproducten van de Emilion-dochter uitzonderlijk zijn. Naast De Flipper (v. Flipper d’Elle), Champion de Quidam RV (v. Quidam de Revel)en Balans RV (v. Cardento) bracht Nienke namelijk nog drie 1,60 m-paarden en twee andere internationale talenten. “Nienke is bij ons de oogappel van de stal”, vertelt Harold Renken.

“Nienke heeft zelf nooit in de sport gelopen, maar het is wel duidelijk wat ze doorgeeft aan haar nakomelingen. Dat is scherpte, vermogen en de inzet; de wil. Dat karakter bepaalt een heel groot deel en dat zie je bij elke nakomeling weer. En dan maakt het niet uit of je dekt bij Cardento en Cavalier of bij Flipper d’Elle, Quidam de Revel en Concorde.”

Lees het complete interview met Harold Renken morgen in De Paardenkrant.

Geen abonnee van De Paardenkrant? Sluit dan hier een (online) abonnement af of bestel de digitale editie hier.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Uit topmerrie Nienke RV springen ze allemaal

  • jw

    Ja ik lees het goed heeft ZELF NOOIT IN DE SPORT GELOPEN.Iedereen roept maar ja moeder moet hoog gesprongen zekerheid voor nafok,niet dus.
    Maar we wisten dit al langer,zelf ook meegemaakt met een ahorn merrie ,teklein te vlug te scherp nooit voor ze bij ons kwam met 13 jaar in de sport gelopen ,nafok doet het super.
    Wat betekent dit voor een hengst onderzoek.Als je moederlijn geen sportpaarden heeft gegeven vliegt een jonge hengst er al vlug uit,is de commissie daar dan te streng voor.
    Ja zou ik zeggen.Het ligt meer voor de hand ,dat prestatie uit prestatie stammen komen,maar ik geloof ook in het verhaal hierboven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook