Ga naar hoofdinhoud

Valkenwaard United wint GCL-finale, Hamburg Diamonds pakt de jackpot

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Dat Harrie Smolders de individuele winnaar van de Global Champions Tour van dit seizoen zou worden staat al even vast, maar zojuist heeft zijn team, Hamburg Diamonds ook de overall-zege in de Global Champions League naar zich toegetrokken. Deze winst levert het team maar liefst 2 miljoen euro op. Valkenswaard United ging er met de finale-zege vandoor  in Doha, maar kwam overall vier punten tekort voor de competitie-winst. 

Kevin Staut ging er in de tweede manche van de GCL zojuist individueel met de zege vandoor. De Fransman was met de elfjarige  Silver Deux de Virton H D C (v. Kashmir van Schuttershof) iedereen te snel af in de 1,50/1,55m-rubriek op tijd. Pieter Devos volgde met Espoir (v. Surcouf De Revel) met ruim een halve seconde verschil op de tweede plaats. Het Belgische duo droeg met deze foutloze rit bij aan het teamresultaat van Monaco Aces in deze finale, dat ondanks de goed rit toch vijftiende in de finale en zeventiende in de eindranking werd.

Top drie

Sergio Alvarez Moya volgde met Carlo (v. Contender) op de derde plaats met een foutloze rit in 74,23 seconden. Voor team Chantilly Pegasus droeg de Spaanse ruiter met deze snelle en foutloze een belangrijke bijdrage aan de tiende plaats in de finale.

Rustig aan

Smolders en Don VHP Z kwamen foutloos rond, maar deden het rustig aan. Daarmee eindigden ze in deze ronde op de tiende plaats. Ook Kevin Jochems en Alcazar Sitte (v. Rexar du Houssoit) lieten de balken in de lepels liggen, maar waren net iets te langzaam om binnen de toegestane tijd te eindigen.

Van der Vleuten en Verdi

Maikel van der Vleuten kreeg vandaag vier strafpunten met VDL Groep Verdi TN, nadat hij gisteren de eerste manche van de GCL-competitie in Doha won met de Diamant de Semilly-zoon. Met zijn team, Madrid in Motion, eindigde Van der Vleuten op de zesde plaats in de finale en op de elfde plek overall.

Teamfinale

Valkenswaard United ging er dus vandaag in de finale met de winst vandoor. Alberto Zorzi en Fair Light van T Heike (v. Vigo d’Arsouilles) bleven net als Bertram Allen en Molly Malone V (v. Kannan) beide omlopen foutloos. In de eindstand betekende dit voor het team dat het op de tweede plaats eindigde met 308 punten. Mexico Amigos kwam in de finale uit op vier strafpunten en de tweede plaats. Henrik von Eckermann zette met Chacanno (v. Chacco-Blue) twee foutloze ritten neer. Evelina Tovek en Castello (v. Cristallo) kwamen net als Christian Ahlmann en Taloubet Z (v. Galoubet A) een keer aan de start voor het team en het Duitse duo liep vier strafpunten op hierbij. Mexico Amigos eindigde in de overall-stand op de derde plaats.

Winnaar

Hamburg Diamonds, waarvoor in deze finale naast Smolders alleen Eric Lamaze en Fine Lady aan de start kwamen, eindigde met negen strafpunten op de vijfde plaats. Het team stond al aan de leiding in het klassement, maar werd net niet ingehaald vandaag. Uiteindelijk werd het team vandaag competitiewinnaar met 312 punten in totaal.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de teamresults van vandaag
Klik hier voor de eindstand in de GCL

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook