Ga naar hoofdinhoud

Valpartij voor Albert Voorn tijdens Grote Prijs

Albert Voorn met Tobalio

Geen ereplaats voor Albert Voorn en Tobalio (v. Numero Uno) afgelopen weekend in de Grote Prijs van Gijon. De combinatie eindigde in de afsluitende proef van het vijfsterrenconcours als twaalfde en laatste in de beslissende omloop. “Hij vond het nodig om me nog maar ’s een keer op de grond te gooien”, zegt Voorn, die er ongedeerd vanaf kwam. De Grote Prijs kwam op naam van de Ier Trevor Coyle met Jubilée d’Ouilly (v. Palestro II).

“Ik reed aan op een steilsprong, ietsje schuin en vlak voor de sprong ging ie als een speer naar rechts en vloog Albert Voorn met beide voeten vooruit door de lucht. Het is vreemd, als het met hem fout loopt dan gaat het zo razend snel en land ik telkens met beide voeten op de grond.” Voorn moest zich daardoor tevreden stellen met de twaalfde plaats.

In de Grote Prijs kwam ook Belg Maurice Van Roosbroeck ten val. Hij brak bij de valpartij zijn sleutelbeen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

2 reacties op “Valpartij voor Albert Voorn tijdens Grote Prijs

  • Neel kooijmans

    Ja dat is tobalio.
    Altijd allert blijven!!

  • tony.van

    ik vind het toch vreemd dat een van de beste ruiters van de wereld in de herfst van zijn carriere zo een rillig paard rijdt waar er weinig plezier op zit en al zijn tijd en energie insteekt.Hoe komt het dat zo’n getalenteerde ruiter geen stal vol Grand-prix paarden heeft zoals veel andere .Ligt het aan de eigenaars die het niet zien of is AV niet klantvriendelijk en wil ie het ganse laken voor hem alleeen anders kan ie toch zelf een paard kopen en opleiden naar het hoogste niveau als er iemand dat kan is hij het toch wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook