Ga naar hoofdinhoud

Van de Pol pakt zege in 1.60m van Gijon

Henk van de Pol, hier met Willink. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Henk van de Pol pakte zojuist in het Spaanse Gijon de winst in het afsluitende parcours over 1.60m. Met Willink kwam hij in 49.32 seconden als snelste foutloos aan de finish in de tweede ronde. Leon Thijssen eindigde ook in de prijzen in deze vijfsterren rubriek, hij werd tiende.

“Ik moest al als derde starten en kreeg een hele goede ronde. Dat was ook de opzet, zodat de anderen risico’s zouden gaan nemen. Er waren er twee sneller, maar die kregen een fout”, aldus Van de Pol. De routinier uit Waalre weet waarom de successen met Willink zich aaneen rijgen. “Het is altijd een kwaliteitspaard geweest dat super voorzichtig is. Dan komt het er een keer uit. Willink heeft altijd al veel nulrondes gesprongen.”

De tweede plaats was voor Cameron Hanley en Antello Z, De Ierse springruiter stuurde de twaalfjarige Animo II-zoon over de eindstreep in 49.82 seconden.
Sergio Alvarez Moya was met G And C Quitador Rochelais goed voor het beste thuisresultaat. Ook dit duo bleef foutloos in de tweede ronde en stopte de klok op 50.34 seconden.

De Belgische Catherine van Roosbroeck was met de negenjarige Gautcho Da Quinta niet snel genoeg voor een podiumplaats en werd vierde.
De top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Manuel Fernandez Saro. De Spaanse ruiter zette met de twaalfjarige Duke of Carneval de langzaamste foutloze rit neer in de tweede ronde.

Billy Twomey was met de achttienjarige Tinka’s Serenade goed voor de snelste tijd, maar kreeg vier strafpunten en moest genoegen nemen met de zesde plek.
Ook de Amerikaanse ruiter Jack Towell stuurde zijn Lucifer V sneller rond dan Van de Pol, maar kreeg eveneens vier strafpunten en werd zevende.

Thijssen en de twaalfjarige Haertthago kregen ook vier strafpunten in de tweede ronde en eindigden met 51.80 seconden op de teller op de tiende plaats.

Volgende week vliegen Van de Pol en Willink naar Calgary waar op de Masters van Spruce Meadows tonnen aan Canadese dollars te verdienen zijn. “De vorm is er en Willink doet weinig fout. Bovendien houd ik er van om op grote goede graspistes te rijden. Dat is in Valkenswaard gelukt, vandaag in Gijon en wie weet in Calgary. We gaan ons er ons best doen.”

Van de Pol en Willink zijn de laatste weken in grootse vorm. De snelle ruin was twee weken geleden vierde in de Global Champions Tour in Valkenswaard, ze wonnen de Grote Prijzen Asten en Drammen, waren derde in het hoofdnummer van La Coruna en reden in het team dat in de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin tweede werd. Ze maken sinds kort deel uit van het Olympisch kader van de springruiters.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Van de Pol pakt zege in 1.60m van Gijon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook