Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans wint in Italië: ‘Sakita lekker snel paard’

Wout Jan van der Schans en Sir CorlandWout-Jan van der Schans pakte gisteren de winst op het tweesterrenconcours in het Italiaanse Follonica. Met Sakita Zeldenrust (v. Corland) reed hij een foutloze ronde binnen 27,79 seconden in het 1.40m-parcours. Hiermee won hij 1.067,50 euro. “Met Sakita reed ik een mooie, snelle ronde.”

Van der Schans is zeer tevreden over Sakita Zeldenrust, die volgens hem ‘gewoon een lekker snel paard’ is. “Ik startte met Sakita als één van de eerste deelnemers. De grond was niet geweldig, een beetje nat. We namen niet teveel risico, maar reden gelijk een strakke ronde.” Eerder die dag won Van der Schans de 1.30m-rubriek met Valerie (v. Pacific). “Dit was voor ons het eerste buitenconcours. Gelijk een goed begin.”

De Duitser Tim Hoster reed Rastellie 2 naar de tweede plaats in 28,05 seconden. De Italiaan Paolo Pomponi wist op zijn thuiswedstrijd de derde plek te bezetten. Hij kreeg Jaguar De Garred binnen 28,89 seconden foutloos over de finish.

Sabrina van Rijswijk sleepte ook een geldprijs in de wacht. Met Laos reed ze in 31,54 seconden een foutloze ronde, wat goed was voor 157,50 euro. Kirsten Rikkert en Gerco Schröder reden ook foutloos, maar vielen buiten de prijzen. Rikkert reed Ugano binnen 35,79 over de eindstreep en eindigde daarmee als twaalde. Schröder zette met Vigaro een tijd neer van 43,56 seconden, wat goed was voor een vijftiende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl – Tamara van de Krol

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.