Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten derde in laatste Wereldbekerkwalificatie

Foto De Paardenkrant
Met uiterst kleine verschillen was het een spannende strijd voor de eerste drie plaatsen in de laatste kwalificatie voor de wereldbekerfinale. Het was Nicola Philippaerts die in Göteborg de winst naar zich toe trok. Marcus Ehning pakte het zilver, gevolgd door Maikel van der Vleuten. Hiermee plaatst Van der Vleuten zich voor de wereldbekerfinale

Het moet voor Philippaerts spannend zijn geweest, toen er na hem nog acht combinaties in de ring verschenen. Maar niemand wist zijn snelle rit met Donatella-N (v. Vigo d’Arsouilles) in 39,30 seconden te overtreffen. Ehning  kwam met Plot Blue (v. Mr. Blue) heel erg dicht in de buurt. Maar met een verschil van 0.02 seconden moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Met de rit van Ehning zag Van der Vleuten zijn tweede positie verdwijnen. Hij was met VDL Groep Sapphire B (v. Mr. Blue) in 39,52 seconden door het parcours gereden, wat hem uiteindelijk de derde plaats opleverde.

Terugkijkend op zijn barragerit was Van der Vleuten van mening dat hij de tijd had verloren in het eerste gedeelte van het parcours. “Direct na de eerste hindernis schoot mijn rechtervoet uit de beugel en daardoor was er even sprake van onbalans. Misschien dat ik daardoor net niet genoeg binnendoor reed naar de tweede hindernis, waardoor de afstand naar hindernis drie niet lekker liep. Als ik tussen de eerste en tweede hindernis een galopsprong minder had gemaakt was de afstand naar de derde gemakkelijker in zes te overbruggen geweest”, vertelde Van der Vleuten. Toch is hij realist genoeg om te stellen dat hij, ook al had hij de barragerit zonder verstoring in de balans gereden, waarschijnlijk nog niet met VDL Groep Sapphire B de winnende tijd zou hebben gerealiseerd.

Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling maakten ook hun opwachting in de barrage. Van der Schans reed Capetown (v. Oklund) in 41,13 seconden naar de zesde plaats. Vrieling moest met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) een balk incasseren en eindigde op plaats negen. In de tussenstand na tien kwalificatieronden staat Marcus Ehning bovenaan, gevolgd door Scott Brash. Maikel van der Vleuten staat op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor de tussenstand.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook