Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Van Asten warmen op met top vijf-klasseringen

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten zijn de wedstrijd in Monaco begonnen met een derde en vijfde plek in de eerste 5*-rubriek. Simon Delestre ging er met Chesall Zimequest voor thuispubliek met de overwinning vandoor en John Whitaker pakte met Argento de tweede plek in deze tweefasen rubriek over 1,45m.

Delestre was driekwart seconde sneller foutloos aan de finish dan zijn Britse collega en stopte de klok op 25,30 seconden. Hiermee pakte hij, net als in de GCT-etappe in St. Tropez vier weken terug, de overwinning in de openingsrubriek.

Klein verschil

Whitaker en zijn zestienjarige topper eisten de tweede plaats op met een foutloze rit in 26,05 seconden, maar bleven daarmee maar heel nipt voor Van der Vleuten met Dana Blue. Van der Vleuten liet de Mr. Blue-dochter in 26,10 seconden over de streep galopperen.

Top vijf

Ben Maher was de tweede Brit in de top 5. De ruiter liet zijn Madame X (v. Continio) net iets langzamer finishen dan Van der Vleuten en mocht zich als vierde opstellen. Van Asten volgde op zijn beurt met VDL Groep Urane de Talma (v. Argentiinus) met 26,30 seconden op de vijfde plek.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook