Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten tweede op GCT Parijs

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Sapphire

Met op de achtergrond de Eiffeltoren weet Maikel van der Vleuten een topprestatie te leveren door VDL Groep Sapphire B (v. Mister Blue) naar de tweede plaats te sturen op het CSI5* concours in Parijs, dat onderdeel uitmaakt van de Longines Global Champions Tour. Hij moest hier wel kampioen van dit toernooi, Marcus Ehning met Sabrina 327 (v. Sandro Boy) voor zich laten.

De Duitser Ehning was met een snelle tijd van 35,16 seconden ruim een seconde sneller dan Van der Vleuten en incasseerde hiermee een bedrag van €66.000,-. Van der Vleuten neemt met de tweede plaats €40.000,- mee naar huis. De Amerikaanse Reed Kessler reed Cylana (v. Skippy II) naar de derde plaats door ook in de barrage foutloos te blijven. Hiermee won zij een bedrag van €30.000,-.

Met een scherpe tijd van 36,12 seconden en een springfout werd Fransman Patrice Delaveau vierde met Ornella Mail HDC (v. Lando). Zijn landgenoot Simon Delestre werd vijfde met Stardust Quinhon (v. Calvaro). Op de zesde plaats eindigde Nederlander Harrie Smolders met Emerald (v. Diamant de Semilly) met een tijd van 39,51 seconden en een springfout in de barrage.

Ook kwam Gerco Schröder van start met Zamora (v. Quasimodo Z). Schröder reed de 10-jarige merrie naar de 36ste plaats.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook