Ga naar hoofdinhoud

Van der Wetering netjes en snel naar zege

Sanne Thijssen
Sanne Thijssen won alle eerdere wedstrijden in de KNHS-Hartog Lucerne Trophy van dit jaar. Afgelopen weekend in Asten moest ze genoegen nemen met de derde plaats. De winst was voor Terry van de Wetering. Jurylid Maikel van der Vleuten: "Het niveau is nog wisselend. Er steken enkele ruiters bovenuit. Bij de groep daaronder zijn de controle over de pony en het in balans blijven boven de pony zonder hem te storen aandachtspunten.”

De eerste manche in deze competitie wordt steeds op stijl verreden. Terry van de Wetering met Venlo, Sanne Thijssen met Koka D’Almy en Anke Jansen met Orchid’s Chynoek kregen 85 stijlpunten. Melanie van de Pol kreeg een half puntje meer van Van der Vleuten. Richelle Verhoeven kreeg met Ferrari 83 stijlpunten en werd daarmee vijfde op stijl.

De tweede manche werd op strafpunten en tijd verreden. De toppers uit de stijlronde lieten zien ook snel te kunnen rijden. De eerste vier eindigden binnen een seconde verschil. Terry van de Wetering wist de overwinning naar zich toe te trekken, Van de Pol werd tweede en Thijssen derde. Verhoeven werd vierde in de einduitslag en Jansen vijfde.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook