Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud winnaar 2015 in paardenfokkerijbranche

Jur Vrieling, hier met Zirocco Blue. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
VDL Stud is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de paardenfokkerijbranche. Volgens de Nominatiecommissie ontwikkelde VDL Stud zich tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie.

Bekende dekhengsten zoals Indoctro, Indorado, Douglas, Emilion, Corland en Cardento maken deel uit van de ruim 50 goedgekeurde hengsten uit de stal van VDL Stud. Het bedrijf bestaat uit een hengstenhouderij, fokkerij en sportstal. VDL Stud exporteert diepvriessperma en vers sperma. Ook kan zij vanuit haar fokkerij en sportstal haar klanten van dienst zijn met veulens, enters, twenters, driejarigen en fokmerries met bloedlijnen uit goede stammen. Daarnaast biedt ze een brede selectie spring- en dressuurpaarden op elk niveau aan; van net beleerd tot aan Grand Prix-niveau.

‘Kwaliteit wint de strijd’

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut prijst met name kwaliteitgedreven instelling van het bedrijf. “Met het motto Kwaliteit wint de strijd heeft VDL Stud de fokkerij naar een hoger plan gebracht. Niet alleen voor henzelf, maar over de hele breedte van de Nederlandse fokkerij. 300 hectare grasland, 800 paarden en ongeveer 150 stuks rundvee voor de kwaliteit van de grasvelden, verdeeld over zes locaties. De familie Van de Lageweg blijft er nuchter onder en werkt gedreven verder aan continue verbetering, met de ultieme ambitie de beste fokkerij in de wereld te worden. Tegelijk beseft men dat idealen nooit bereikt worden; je moet jezelf altijd weer verder ontwikkelen. Een multinational op het Friese platteland”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Talent herkennen

“De familie beschikt blijkbaar over iets speciaals dat niet in managementboeken te vatten is. Een speciaal talent om het goede in dieren te herkennen, naast passie en inzet. Altijd maar doorgaan en nooit rusten bij een succes. In de loop der jaren heeft VDL Stud tal van (spring)kampioenen geleverd, zoals Nimmerdor, Jus de Pomme, Cardento, Bubalu en Zirocco Blue. Dit heeft Nederland onder andere een vooraanstaande plaats gebracht in de internationale paardenwereld. Een unieke prestatie, die wellicht méér verdient dan alleen een branchewinnaar-award”, oordeelt de Nominatiecommissie.

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook