Ga naar hoofdinhoud

Verdi-zoon beste zesjarige van Duitsland

Maikel van der Vleuten met Verdi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De beste zesjarige springpaarden stonden vandaag op het Bundeschampionat ook daadwerkelijk vooraan. De Holsteins geregistreerde Verdi-zoon Quin 13 werd met Katrin Eckermann tot kampioen van Duitsland gekroond.

Zo voor de hand liggend was het niet, dat de meest getalenteerde paarden ook daadwerkelijk op het podium kwamen. Niet minder dan 16 combinaties waren in de finale tot de barrage doorgedrongen. Een grabbelton dreigde, maar dankzij een formidabele barrageronde van Katrin Eckermann eiste de geweldig springen Quin de titel op.

In Zweden en Denemarken goedgekeurd

De in Zweden en Denemarken goedgekeurde zoon van Verdi uit een Corrado I-moeder pakte de korte wendingen super op, liep makkelijk met een galopsprong minder naar de dubbel en ook naar een steilsprong sloeg de machtige schimmel een galopsprong over.

Een geweldig succes dus voor de KWPN-hengst Verdi, die zelf uit een Holsteinse moeder is gefokt.

Nog een Holsteins toptalent

Ook het zilver ging naar een Holsteins toptalent: Mac Uwe (v. Cayado), gereden door Kendra Brinkop. Deze bruine sprong telkens razendsnel van de grond, maar moest aan de finish bijna een seconde toegeven op Quin. Brons was voor de Oldenburgse Cartaro 2 (v. Carinue). Deze patente schimmel komt uit de fokkerij van Paul Schockemöhle.

Winnaar kleine finale

Even leek de zege toch niet naar Quin te gaan, toen de winnaar van de kleine finale ronddaverde. Als laatste combinatie zetten Cornwell 8 (v. Cornado I) en Otmar Eckermann een snellere tijd neer (36,95). Maar een balk deed de titel dan toch bij Otmars dochter Katrin en haar Verdi-zoon Quin belanden.

De winnende rit van Katrin Eckermann met Quin:

 

Uitslag

Lees hier alle verslaggeving over de Bundeschampionate.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook