Ga naar hoofdinhoud

Verkoop keuringspaarden tijdens CSI Twente

Foto Lonneke Ruesink

De afdelingen Overijssel en Gelderland van het KWPN hebben de handen ineen geslagen om een slag te maken in de afzetbevordering van KWPN-paarden. Tijdens de Centrale Keuring van Overijssel, dit jaar voor de tweede keer op rij op CSI Twente, kunnen fokkers hooggeplaatste jonge paarden verkopen. “We hopen een gedegen platform te creëren waar koper en verkoper met elkaar in contact kunnen komen”, vertelt Arend van de Pol, voorzitter KWPN afdeling Overijssel.

Op donderdag 12 juli start de promotie en verkoop van drie- tot vijfjarige toppers van de Overijsselse en Gelderse keuringsvelden en aanlegtesten. “We willen kwaliteitsvolle paarden uit Overijssel en Gelderland laten zien, met voor het publiek de mogelijkheid om ze te kopen”, vertelt Arend van de Pol. “We zetten op donderdag een kooi neer voor het vrijspringen en daar omheen wordt een terras aangelegd, waar ruiters, handelaren en eigenaren elkaar kunnen ontmoeten en zaken kunnen doen. Tijdens het tentoonstellen laten we een vakjury het commentaar verzorgen en wordt uiteindelijk de top drie geplaatst. De eigenaren moeten van tevoren aangeven of ze willen verkopen of niet. Niet alle paarden hoeven te koop te zijn.” Op zaterdag 14 juli vindt op het hoofdterrein de promotie en verkoop van dressuurpaarden plaats, waarna alle kampioenen van de Centrale Keuring aan het publiek getoond worden. De springjury bestaat onder meer uit springruiter Jos Lansink en voormalig jeugdbondscoach Daan Nanning. In de dressuurjury zit de sponsor van wereldkampioen dressuur Edward Gal Lens Nekeman en Renate Dorrestein.

Bron: Horses/CSI Twente

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Verkoop keuringspaarden tijdens CSI Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook