Ga naar hoofdinhoud

Vidauban: Schröder vijfde met BMC Unaniem

Ben Schroder BMC Unaniem Numero Uno Grote PrijsBen Schröder was dit weekend goed op dreef. Nadat hij met BMC Unaniem (v. Numero Uno) vrijdag al een rubriek op naam schreef, eindigde hij zondag als vijfde tijdens de Grote Prijs. Hij probeerde te winnen, maar liep hierdoor een foutje op tijdens de barrage.

“Deze wedstrijd is de eerste van dit seizoen in de buitenlucht en deze gebruik ik, net als de andere ruiters, om de paarden weer even te laten wennen. Op vrijdag wonnen ik vrij gemakkelijk met Unaniem de openingswedstrijd. Ook nu probeerde ik wel te winnen, maar ik zette de hengst misschien iets te kort voor een hindernis, waardoor hij er als het ware voorlangs wegliep. Dat kan gebeuren maar daar zit ik niet mee, mede omdat winnen op zo’n eerste wedstrijd buiten geen prioriteit heeft”, aldus de springruiter.

De winst ging naar de Duitser David Will, die met Don Cesar 40.14 seconden realiseerde tijdens de barrage. De tweede en derde plek waren voor Franse combinaties: Jerome Hurel eindigde achter Will met Ohm de Ponthual (43,03 seconden). Nils Candon sloot met Balthazar van de Roshoeve als derde aan. Zij finishten in 46,39 seconden.

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.