Ga naar hoofdinhoud

Paarden van overleden fokker in faillissementsveiling

Via een online veiling komen vier springpaarden van de overleden Duitse fokker August Bartjen onder de hamer. De nalatenschap van Bartjen is failliet verklaard. De veiling loopt tot 24 maart.

De vier paarden van wijlen August Bartjen die nu in de veiling komen zijn de hengsten Lyjanero en Carnot en de springpaarden Camerino 4 en  Brisco 24.

De 8-jarige Holsteiner-hengst Lyjanero (v. Landos) was eerste reservekampioen op de keuring in 2010. Onder Tobias Meyer was de hengst succesvol tot en met 1.35m-niveau. De Landos-zoon is goedgekeurd voor de stamboeken Holstein, Oldenburg International, Westfalen en Rheinland.

Ook de 7-jarige Canto-zoon Carnot is een in Holstein goedgekeurde hengst en komt uit de bekende stam 4847 van onder meer Lancer I en II, Cachas en Lican. Carnot is erkend in Oldenburg, OS en Bayern.

De twee andere zijn de wat oudere springpaarden Camerino v. Carthago (15) en Brisco v. Briscar (17). Camerino liep onder de Poolse ruiter Tomasz Klein tot op 1.45m-niveau. Brisco werd internationaal uitgebracht door Jan Sprehe en liep tot en met 1.55m.

Tot de faillissementsveiling behoort ook een partij diepvriessperma van Van Schijndel’s Rascin, het voormalige toppaard van Piet Raijmakers. Bartjen was destijds eigenaar van Rascin. Het gaat in totaal om 397 rietjes, wat neer zou komen op 49 inseminaties.

Klik hier voor meer informatie over de paarden en de veiling.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook