Ga naar hoofdinhoud

Vijf nieuwe eigenaren voor KWPN-hengst Canturano

Eurocommerce Canturano

De KWPN-hengst Canturano (v. Canturo) is verkocht aan vijf  internationale fokkers. Het Belgische Excellent Breeding, het eveneens Belgische Quality Stud, het Franse Haras de Gravelotte en  de Duitser Thomas Rieke zijn reeds de nieuwe eigenaren. De vijfde, Nederlandse, partner wordt volgende week bekend gemaakt.

Canturano werd in 2005 in Neumünster goedgekeurd  en direct verkocht voor 160.000 euro.  Een jaar later voerde hij de zeventig dagentest aan met een totale index van 132.   In 2007 legde de hengst de 30-dagen test af bij het KWPN, waarbij hij onder andere een 8,5 voor aanleg als springpaard, een 8 voor techniek, een 9 voor vermogen en een 8,5 voor instelling.  Hij kwam onder het zadel van Gerco Schröder en Wout Jan van der Schans tot internationaal niveau.  Canturano werd  in juli 2012 voor een half miljoen euro geveild in Aalst, België.

Ook de fokkers wisten ondertussen de pas tienjarige hengst te vinden : In Duitsland alleen al staan 29 nakomelingen geregistreerd bij de Duitse Hippische Sportbond. Daarnaast bracht hij al vijf goedgekeurde zonen.  De hengst is behalve voor het KWPN ook goedgekeurd voor Hannover, Oldenburg, Oldenburg International, Zangersheide, SF en Holstein.
De oudste nakomelingen zijn pas 6 jaar, maar verschillende daarvan brachten al topprijzen op, op veilingen.  Dalli Dalli ( Canturano x Indoctro) leverde in 2013 tijdens de veiling van Holger – Hetzel in Duitsland maar liefst 360.000 euro.  Eveneens in 2013 werd Don Juan VL (Canturano x Indorado)  verkocht op de veiling van Paul en Emile Hendrix voor de som van 325.000 euro.

Bron: Horses/ Galop

 

Eén reactie op “Vijf nieuwe eigenaren voor KWPN-hengst Canturano

  • H.Janssen

    Canturano is vlgs de bron: Galop.be een Holsteiner hengst!
    Het artikel gewoon overtikken kan toch niet zo moeilijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook