Ga naar hoofdinhoud

Vleut jr net buiten top vijf in Equita Masters

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Drie combinaties bleven gisteravond in Lyon dubbel foutloos in de 1,60m-rubriek met twee omlopen en Pieter Devos was met Gin D goed voor de winnende tijd. Maikel van der Vleuten kreeg vier strafpunten met Dana Blue en eindigde net buiten de top 5 op de zesde plek.

Naast Devos zetten ook Lauren Hough en Alberto Zorzi twee foutloze omlopen neer in deze laatste proef van de zaterdagavond. Hough zat in het zadel van de veertienjarige KWPN-ruin Waterford (v. Coolcorron Cool Diamond) en Zorzi kwam in actie met Contanga (v. Catoki). De Amerikaanse amazone was in de eerste omloop sneller dan Devos, maar klokte in de tweede omloop af op 39,22 seconden terwijl Devos in 38,90 seconden finishte. Zorzi volgde met een tijd van 39,93 seconden op de derde plaats.

Vierfouters

Van der Vleuten was met de Mr. Blue-dochter sneller dan Devos, maar Penelope Leprevost en Bertram Allen, die beiden net als de Nederlandse ruiter vier strafpunten kregen, waren nog sneller. Leprevost kwam met Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly) in 36,77 seconden aan de finish en mocht zich achter de Italiaanse ruiter opstellen voor de prijsuitreiking. Allen volgde met Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin), die hij vorige maand overnam van de Duitse springruiter Marcus Ehning, met een tijd van 37,56 seconden op de vijfde plek. Van der Vleuten en de negenjarige KWPN-merrie finishten met 37,77 seconden op de klok.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.